Menu
A+ A A-

Een ongeïsoleerd huis betekent een grote belasting voor het milieu. Alleen al via een ongeïsoleerd dak verliest de woning een hoop warmte, waardoor u meer moet stoken. Dat kost gas, veroorzaakt vervuiling en CO2-uitstoot, en versterkt de klimaatverandering. Er zijn verschillende vormen van dakisolatie. Kasper Vrielink Dakwerk kan U adviseren welke optie voor uw woning het meest geschikt is.

Als uw woning een ongeïsoleerd dak heeft, gaat er via het dak veel warmte verloren. De verwarming moet dan harder werken om de woning warm te houden, en dat kost meer gas. Een gemiddeld rijtjeshuis met verwarmde zolder zonder dakisolatie stookt jaarlijks 780 m3 gas extra. Dat heeft negatieve gevolgen voor het milieu, want bij de verbranding van gas ontstaat luchtvervuiling (door stikstofoxiden) en komt het broeikasgas CO2 vrij, dat bijdraagt aan klimaatverandering.

Het isoleren van een plat dak is altijd werk voor een professioneel bedrijf. Een doe-’t-zelver kan dit beter niet zelf doen, omdat het risico op vochtproblemen zeer groot is.

Isolatie p.i.r. of p.u.r. met diverse dikten op of onder de bedekking behoord tot de mogelijkheid.

Het isoleren van het dak leidt tot een forse energiebesparing, en dat is gunstig voor het milieu en uw portemonnee. U moet natuurlijk wel eerst een investering doen, maar die verdient u in veel gevallen snel terug. De investering draagt ook bij aan de waardevermeerdering van uw huis.

Het isoleren van het dak verhoogt het comfort van uw woning. U heeft minder last van tocht en een koude uitstraling. Ook zorgt het voor minder geluidsoverlast van buiten naar binnen. Door dakisolatie neemt de 'vanzelfsprekende' ventilatie van uw woning af. In een goed geïsoleerd huis moet u dus bewuster met ventileren omgaan.

Het dak is de grootste warmteverliezer van uw huis. Het dak isoleren is dan ook de nuttigste maatregel om de warmte binnen te houden.